Tips tegen diefstal

Voorkom diefstal


Tips tegen diefstal

Tegenwoordig hebben de mooiste en nieuwste mobiele telefoons een flink prijskaartje. Hierdoor zijn ze ook het doelwit geworden van veel dieven. Vooral op drukke plekken kan het gebeuren dat je ongemerkt bestolen wordt en je ineens je telefoon kwijt bent.

Onderneem dus onderstaande stappen ter preventie van diefstal van je telefoon.

 1. Gebruik een vergrendelcode
  Dit is een pincode, patroon of wachtwoord. Of stel je vingerafdruk of gezichtsherkenning in om je telefoon te ontgrendelen

 2. Verlies je telefoon niet uit het oog
  Zorg dat je je telefoon dicht bij je draagt en deze altijd op een vaste plek bewaart. Op deze manier heb je het snel door als je toestel opeens verdwenen is.
  Bewaar je telefoon ook niet in je achterzak van je broek of in een openstaande jaszak. Vooral op drukke openbare plekken wordt je telefoon anders gemakkelijk van je gestolen zonder dat je het door hebt.

 3. Gebruik Find My iPhone of Find My Device om je toestel op te sporen
  Met behulp van de GPS van je toestel kan de software van iOS en Android de locatie van je telefoon traceren. Via onderstaande links kun je vervolgens op een kaart terugvinden waar je smartphone zich bevindt.
  Android
  iOS (Apple-apparaten)

 4. Noteer het IMEI-nummer
  Het IMEI-nummer is een vijftiencijferig serienummer dat uniek is voor je telefoon. In het geval van diefstal geef je dit nummer door aan de politie, die het in haar database verwerkt.

  Het IMEI-nummer is onder andere terug te vinden
  • Op de orignele verpakking van het toestel
  • Binnen in je telefoon, aan de achterkant op de plek van de batterij
  • In het menu van instellingen
  • Door in de telefoon-app #06# te typen.


 5. Bewaar je aankoopbewijs
  Dit is bijvoorbeeld een factuur of een rekening van de aankoop van de telefoon. Deze papieren zijn het bewijs dat de telefoon jouw eigendom is! Vaak staat het IMEI-nummer ook op deze factuur vermeld.