Tips tegen diefstal

We hebben onze mobiele telefoons altijd bij ons. Aangezien mobiele telefoons door iedereen gebruikt worden en vaak ook een aardig prijskaartje hebben, zijn ze daardoor het doel voor veel dieven. Vooral in drukke ruimtes kan het gebeuren dat u ineens uw telefoon kwijt bent. Met de Basis Plus-verzekering bent u tegen diefstal verzekerd.

Mocht uw telefoon gestolen zijn, dan dient u zo snel mogelijk uw simkaart te blokkeren bij uw provider. Daarnaast moet u aangifte doen bij de politie binnen 48 uur. Vervolgens kunt u bij ons een claim indienen. Dat kunt u hier doen.

Hieronder volgt een stappenplan wat u preventief kunt doen tegen diefstal.

 1. Noteer uw IMEI-nummer
  Uw IMEI-nummer is een vijftiencijferig serienummer van uw telefoon. Dit nummer kunt u doorgeven aan de politie en wordt vervolgens in hun database verwerkt. De politie kan daarna de telefoon overspoelen met sms'jes waarin staat 'Deze telefoon is gestolen, ga naar de politie'. Hierdoor kan de telefoon niet doorverkocht worden. Het IMEI-nummer staat onder andere op de doos, in uw telefoon op de plek van de batterij aan de achterkant of in het menu van instellingen.
 2. Bewaar uw papieren
  Dit zijn onder andere uw factuur of een rekening van aankoop van de telefoon. Dit is namelijk het bewijs dat de telefoon uw eigendom is. Vaak staat het IMEI-nummer ook op deze factuur vermeld.
 3. Gebruik een ontgrendelcode
  U kunt uw telefoon zo instellen, dat er een pincode of een patroon ingevoerd moeten worden als u uw telefoon wilt ontgrendelen. Op die manier heeft u alleen zelf toegang tot uw telefoon.
 4. Verlies uw telefoon niet uit het oog
  Zorg dat u uw telefoon altijd dicht bij u heeft en bewaar hem altijd op een vaste plek. Zo weet u snel of uw toestel opeens weg is. Daarbij voelt u het snelste dat uw toestel weg is, als u hem altijd dicht op uw lichaam draagt.
 5. Installeer applicaties om uw telefoon op te sporen
  Er zijn tal van apps die door middel van GPS kunnen traceren waar uw smartphone zich bevindt. Populaire apps hiervoor zijn 'Find my iPhone' (voor onder andere iPhones en iPads) of de 'Android Device Manager' of 'Locate my Droid' met zoekfunctie (voor Android-toestellen). U kunt dan op een kaart op uw computer zien waar uw telefoon zich bevindt.