Schade melden

Schade of diefstal melden

Heeft je telefoon schade opgelopen of is je toestel gestolen? Vervelend! Meld de schade of diefstal online bij ons en wij gaan direct voor je aan de slag. Op deze manier kun je hopelijk weer snel gebruik maken van je mobiele telefoon.

Schade melden

Schade of diefstal van je mobiele telefoon meld je online via je persoonlijke Tulip Assist-account. Log in op je account met je e-mailadres en wachtwoord en ga naar Mijn schademeldingen. Klik vervolgens op Schade melden en vul het schadeformulier zo volledig mogelijk in.

Zodra je het schadeformulier hebt ingevuld, ontvang je van ons een e-mail met verdere instructies. Per geval verschilt namelijk wat we nodig hebben.

Als je alle informatie ingestuurd hebt, beginnen wij met de afhandeling van je schademelding. In de tussentijd houden we je natuurlijk per mail op de hoogte!

Activeren

Om melding te maken van schade of diefstal, heb je een geactiveerd Tulip Assist-account nodig. Ga hiervoor naar Activeren en vul het e-mailadres in dat je hebt gebruikt bij je bestelling. Je ontvangt vervolgens van ons een mail om je wachtwoord in te stellen en daarmee je account te activeren!

Afhandelen schademelding

Om snel weer mobiel bereikbaar te zijn, doen wij er alles aan om je claim zo snel mogelijk af te handelen. Hieronder laten we zien hoe we je schademelding behandelen en hoe het reparatieproces verloopt. Daarnaast leggen we uit welke informatie we van jou nodig hebben en hoe lang de afhandeling van je claim gemiddeld duurt.

 1. Schade melden
  Schade van je telefoon meld je via je persoonlijke Tulip Assist-account bij Mijn Schademeldingen. Klik hier op Schade Melden en vul het schadeformulier zo volledig mogelijk in.

 2. Aanvullende informatie aanleveren
  Zodra je het schadeformulier hebt ingevuld, ontvang je van ons een e-mail met verdere instructies. Hierin staat wat je moet doen om je schademelding compleet te maken.

  Schade aan je toestel
  • Schakel de Find my iPhone-functie uit voordat je het toestel naar ons opstuurt. Hier wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je dat doet.
  • Maak een back-up van de gegevens en bestanden op je telefoon. Voor de reparatie van je telefoon moet namelijk het toestel terug naar fabrieksinstellingen gezet worden. Dit wordt ook wel een reset van je telefoon genoemd. Hierbij worden alle gegevens en bestanden van de telefoon gewist. Met een back-up zet je deze gegevens later weer terug op je mobiele telefoon.
  • Zet je telefoon terug naar de fabrieksinstellingen, zodat wij je telefoon in behandeling kunnen nemen. We leggen je op de Veelgestelde vragen pagina precies uit hoe je je telefoon op de juiste manier reset.
   Let op: Het is niet voldoende om je telefoon te resetten via een knoppencombinatie.

   • Is de schade aan je toestel zodanig dat je geen reset van je telefoon kunt uitvoeren? Stuur dan je toestel gewoon naar ons op ook als is de reset niet uitgevoerd. Het is wel mogelijk dat het reparatiebedrijf dit alsnog doet.
  • Stuur je beschadigde telefoon naar ons op in de originele verpakking van het toestel. Heb je de originele verpakking niet meer, dan kun je een alternatief stevig doosje gebruiken waarin het toestel goed beschermd is.

 3. Toestel gaat ter reparatie
  Zodra wij je telefoon hebben ontvangen, stuurt Tulip Assist het toestel op naar een professioneel reparatiebedrijf. Hier wordt de schade aan het toestel onderzocht en wordt er binnen 10 werkdagen een schaderapport opgesteld.

 4. Schademelding beoordelen
  Na ontvangst van het schaderapport van het reparatiebedrijf beoordeelt Tulip Assist of de schade binnen de dekking van je polis valt. Bij goedkeuring van de schademelding wordt je toestel gerepareerd of vervangen, dit is afhankelijk van de schade.

  Het is ook mogelijk dat er nog extra informatie nodig is voor de beoordeling van de schademelding. De aanvullende informatie vragen we per e-mail bij je op.

  Om de extra informatie bij ons aan te leveren log je in op je persoonlijke Tulip Assist-account. Onder Mijn schademeldingen kun je de melding van je schade terugvinden en de status ervan. Klik op Bestanden toevoegen om het bestand met de aanvullende informatie aan je schademelding toe te voegen.
  Je kunt de extra informatie ook per mail naar info@tulipassist.nl sturen, dan voegen wij het toe aan je schademelding.

  Je schademelding wordt gemiddeld binnen twee werkdagen beoordeeld. We houden je hiervan per mail op de hoogte!

 5. Schademelding goedgekeurd?
  Zodra we je schademelding hebben goedgekeurd, geven we het reparatiebedrijf akkoord om het toestel te repareren. De reparatie duurt gemiddeld 5 tot 7 werkdagen. Is de schade aan je toestel onherstelbaar, dan krijg je binnen 2 werkdagen een gelijkwaardig vervangend toestel toegestuurd.

  Bij goedkeuring van je schademelding wordt altijd het eigen risico in rekening gebracht. De kosten voor de reparatie of het vervangende toestel worden door Tulip Assist gedekt. Tijdens de looptijd van de verzekering keert Tulip Assist maximaal twee keer de aanschafwaarde van je telefoon uit.

Diefstal melden

Afhandelen diefstalmelding

Om snel weer mobiel bereikbaar te zijn na diefstal van je telefoon, doen wij er alles aan om je claim zo snel mogelijk af te handelen. Hieronder laten we zien hoe we je diefstalmelding behandelen en welke informatie we van jou nodig hebben. Daarnaast leggen we je uit hoe lang de afhandeling van je claim gemiddeld duurt, zodat je precies weet waar je aan toe bent!

 1. Diefstal melden
  Diefstal van je telefoon meld je via je persoonlijke Tulip Assist-account bij Mijn Schademeldingen. Klik hier op Schade Melden en vul het schadeformulier zo volledig mogelijk in.

 2. Aanvullende informatie aanleveren
  Zodra je het schadeformulier hebt ingevuld, ontvang je van ons een e-mail met verdere instructies. Hierin staat wat je moet doen om je diefstalmelding compleet te maken.

  Diefstal van je toestel
  Stuur ons een kopie van de aangifte die je gedaan hebt bij de politie en zorg ervoor dat het IMEI-nummer er op staat. De aangifte upload je bij de diefstalmelding zodra je bent ingelogd op je persoonlijke Tulip Assist-account. Onder Mijn schademeldingen kun je de melding van de diefstal terugvinden en de status ervan. Via de knop Bestanden toevoegen voeg je het afschrift van je aangifte toe aan de diefstalmelding.

 3. Diefstalmelding beoordelen
  Zodra je diefstalmelding compleet is en de aangifte bij ons binnen is, beginnen wij met de beoordeling ervan. Dit duurt gemiddeld twee werkdagen en we houden je hiervan per mail op de hoogte!

  Het is ook mogelijk dat er nog extra informatie nodig is voor de beoordeling van de diefstalmelding. De aanvullende informatie vragen we per e-mail bij je op. Om de extra informatie vervolgens bij ons aan te leveren log je in op je persoonlijke Tulip Assist-account. Onder Mijn schademeldingen kun je de diefstalmelding terugvinden en de status ervan. Klik op Bestanden toevoegen om het bestand met de aanvullende informatie aan je schademelding toe te voegen. Je kunt de extra informatie ook per mail naar info@tulipassist.nl sturen, dan voegen wij het toe aan je schademelding.

 4. Schademelding goedgekeurd?
  Hebben we je diefstalmelding goedgekeurd, dan krijg je binnen 2 werkdagen een gelijkwaardig vervangend toestel toegestuurd.

  Bij goedkeuring van je diefstalmelding wordt altijd het eigen risico in rekening gebracht. De kosten voor het vervangende toestel worden door Tulip Assist gedekt. Tijdens de looptijd van de verzekering keert Tulip Assist maximaal twee keer de aanschafwaarde van je telefoon uit